Областна седмица на четенето 06 – 10.11.2023 год

Децата от ДГ „Незабравка“ гр. Гуляпци с интерес се включиха в инициативата „Областна седмица на четенето“ – 06-10 ноември 2023г.

През седмицата на четенето, Косе Босе гостува при най-малките в яслена група „Зайчета“ на ДГ “ Незабравка.“ Децата от група “ Пчелица“ направиха драматизация на приказката – “ И Косът помага“.В група „Мечо Пух“ родители разказаха приказки. В група „Маргаритка“ – Художествен синтез на реални и въображаеми отношения. Децата от група „Мики Маус“ създадоха „Умна работилничка“ и изработиха книгоразделители. Децата посетиха библиотеката в Народно читалище „П.Р.Славейков“ гр. Гулянци. Там малките посетители с голям интерес разгледаха отдела с книги за деца; запознаха се с правилата за ползване на библиотечните услуги; разбраха какъв е редът за записване и издаване на читателска карта. Те се запознаха с дейността на библиотеката и тайните, които светът на книгите е готов да им разкрие.

ptr
rpt

Срещи с родители за формиране на положителни нагласи към образованието и за пълноценното им участие в образователния процес по проект: „Равен достъп до училищното образование в условията на кризи“.

Проведоха се две срещи с родители по проект: „Равен достъп до училищното образование в условията на кризи“ в ДГ „Незабравка“ – гр. Гулянци.

Взаимодействие между детската градина и семейството – съвременна форма на партньорство.

Акценти: изграждане на доверие, взаимно зачитане на двете страни, координиране на усилията. Благодарим на колегите от ЦОП. Истински професионалисти сте. Благодарим на родителите, които отделиха от ценното си време , за да уважат срещата. Бяхте чудесни. Благодарности и на Емилия Дикова, старши учител в ДГ“Незабравка“ за желанието и перфектната организация на инициативата.

Напишете

Вътрешен мини проект “ Приятели с природата“

Използваме откритото пространство, като учебна среда за укрепване на връзката дете-природа. Провокирахме дискусия, която беше свързана с природата и опазването и чиста. Децата отговаряха на въпроси свързани с чистотата, разделното събиране на боклуците и грижата за опазването на природата и съхранението на природните богатства. Дейностите по проекта  позволяват на децата да изследват заобикалящата ги среда и да повишат екологичната си култура.

dav
oznorMB
dav
dav
dav

Античен фестивал „Улпия Ескус“

Античен фестивал „Улпия Ескус“ с.Гиген- назад във времето- тръпка, величие, автентичност. част от проектните дейности, осъществявани от Асоциация Terra Dacica, клон Букурещ и НПО Съвет по туризъм – Свищов по Програма Еразъм+ – Партньорства в малък мащаб „Европейско единство и наследство “ И първа награда за ДГ“Незабравка“

 Нека новата учебна година бъде здрава, успешна и ползотворна!

Лятото отмина и месец септември събра всички деца – малки и големи, отпочинали , пораснали, весели и щастливи да пристъпят прага на любима ДГ „Незабравка“

Госпожа Янкова– директор на ДГ „Незабравка“, поздрави децата с настъпването на новата учебна година, като пожела на учители и деца ползотворна работа и успехи! Поздравителен адрес от кмета на община Гулянци – г-н Лъчезар Яков, отправен към гости, персонал и деца на детската градина, зачете г-жа Янкова! С много вълнение и трепет децата изпълниха своите танци и песни.

Празникът завърши с традиционна питка и мед!

Запознаване с професиите

Днес бяхме на гости във фризьорския салон на г-жа Юлия Николова, която ни запозна с професията фризьор и наблюдавахме пробиване на ушенца на детенце.

Сбогом детска градина!

На добър час в първи клас, прекрасни момичета и момчета от група“Маргаритка“! Благодарим на г-н Яков за присъствието и прекрасната торта. Благодарности на всички участници и гости на събитието. За уважението,за присъствието, за подаръците. Денят беше слънчев и емоционален за всички ни.

Панаирни дни, гр. Гулянци

Панаирни дни гр. Гулянци с участие на децата от ДГ“Незабравка“ с муз. ръководител Бисерка Кукова. Благодарим за участието. Специални благодарности и на мама Веселка, родител на Борислава от група Мики Маус, която с огромно желание и професионализъм, направи, заедно с децата, чудесен народен танц.

Зеленчуковата градина на ДГ „Незабравка“

Изследванията показват, че децата, които отглеждат собствена храна, са по-склонни да ядат плодове и зеленчуци и да продължат със здравословните хранителни навици – до края на живота си.

Те не само се учат как функционира природата, но също така изпитват удоволствие от отглеждането и консумацията на собствена храна.  Изграждането на по-задълбочени и съзнателни хранителни познания води и до по-здравословен начин на живот в дългосрочен план.