Световната седмица по предприемачество  14-21 ноември 2022г

Децата от група „Мики Маус“ на ДГ „Незабравка“  гр. Гулянци се включиха в Световната седмица по предприемачество  14-21 ноември 2022г на Джуниър Ачийвмънт България с  тема „Фабрика медени мечти“

В нашата фабрика „Медени мечти“ сладки правиш и се забавляваш ти.

Децата се запознахакакви са първите стъпки на един предприемач? Какво е екипна работа? Как да се организираме в един работен процес? Как да степенуваме по важност различните дейности? Това са само част от въпросите, които децата получиха.

Въвеждането на темата „Предприемачество“ от ранна възраст чрез интересни и интерактивни методи помага на децата постепенно да развият предприемачески умения по един забавен начин. Ние в нашата фабрика „Медени мечти „ създадохме два цеха – цех производство и цех опаковане.   

Целенасоченото включване на предприемаческо образование от най-ранна възраст води до изграждане на познания и умения като екипна работа, лидерски умения, комуникация, умението да слушаш и разбираш другата страна, основа на финансова грамотност и умения да планираш. Развиването на основите на тези умения от ранна възраст, спомага за постигането на по-добра самоувереност, умения за взимане на решения, и да са по-самостоятелни в начинанията, които ги привличат.

Благодарим на нашият ментор Десислава Скилова, която показа на децата как се правят бързи бисквитени сладки (без печене)

Запозна децата с продуктите, от които се нуждаят

В подходящ съд смесиха всички продукти и оформиха топчетата. Оваляха  ги в шоколадови пръчици, а за да станат бързите бисквитени топчета още по-разкошни на вкус, сложиха и смлени орехи и шоколад. После опаковахме готовите сладки, с което работния процес приключи.

Най – вълнуващия момент разбира се е, когато си похапнахме от нашите готови сладки бонбони.